Qui som?

La Fundació l’Alternativa apareix al 2003 vinculada a la formació política Esquerra Unida i Alternativa i els seus objectius són fomentar l’estudi i la recerca en les ciències polítiques i socials al nostre país, des de l’òptica de les esquerres.

La Fundació pretén ser un instrument útil, científic i amb capacitat de proposta en el debat de les esquerres a Catalunya. Vol centrar la seva atenció en qüestions com les polítiques socials, el món del treball, el medi ambient, la qüestió nacional, la pau, la recuperació de la memòria històrica i demcràtica, la immigració, el món del municipalisme, la participació ciutadana o l’anàlisi de la situació internacional.

L’existència d’una fundació com la Fundació L’Alternativa permet la creació de marcs de debat oberts i plurals per aprofundir en els grans temes socials i polítics amb rigor i perspectiva, tocant de prop la realitat però al mateix temps, poc subjecte a les immediateses del debat polític del dia a dia.

És per això que llancem una proposta participativa a la societat catalana, sense perdre de vista els nostres orígens i els valors essencials de l’esquerra que compartim i representem, però adreçada a tothom que comparteixi aquests valors i inquietuds més enllà de la vinculació partidista.
Una proposta transformadora i alternativa, humil en les seves formes i la seva honestedat intel·lectual però al mateix temps enormement ambiciosa i amb vocació de futur.

Des del convenciment que les rengleres més glorioses de la història de la humanitat estan encara per escriure’s i des de l’aportació del treball constant i quotidià us convidem a participar en aquest projecte.

TRADUEIX:

Activitats recomanades


Exposició Qui té por del Roig? Panoràmica d'artistes espanyols, italians i francesos del s XX compromesos amb les lluites socials. Al Centre D'art Sta Tecla (L'Hospitalet). Inauguració el 25/9 a les 19.30 (fins el 8/3/15) Organitza: Ajuntament de L'H
Més informació aquí

----------------------------------------------------
Postgrau Análisis económico y filosófico-político del capitalismo cotemporáneo Organitza Fundació Pere Ariaca i col·laboren: revista SinPermiso, GREECS, Fundació Pere Ardiaca, Fundación Socialismo Sin Fronteras, Fundació Nous Horitzons, Observatori DESC, Ateneu Roig i revista La Directa
Més informació aquí

----------------------------------------------------
3a edició del Premi Ángel Rozas a la recerca en ciències socials, per a investigadors novells. Fins el 19 de setembre. Organitza: Fundació Cipriano García
Més informació aquí

7a Cursa i Caminada Lluís Companys

Al Facebook


Al Twitter