gen. 15, 2018
admin

La revolució en cartells

El passat divendres, 12 de gener, vam tenir una visita molt especial a la Fundació. Vam rebre els sindicalistes americans Stephen Lewis i Michelle Robertson. Ens van visitar perquè porten anys construint un fons documental de cartells de moviments socials progressistes i revolucionaris. Actualment estan fent exposicions sobre diverses temàtiques com ara art revolucionari, prou violència contra les dones, cartells polítics portuguesos, dia internacional dels treballadors i treballadores, la revolució cubana, etc. a les biblioteques públiques de Massachusetts.

Ens han estat explicant les seves experiències i els hem donat còpies dels nostres cartells i activitats perquè el puguin incloure a les seves exposicions.

Stephen i Michelle fa anys que estan creant un fons documental de més de 7.000 cartells de 55 països diferents. Viatgen per tot el món buscant testimonis gràfics de les mobilitzacions socials i els exposen perquè tothom en pugui ser conscient.

La conversa amb ells ha sigut molt interessant i ens han explicat experiències molt enriquidores a tot al món, les diverses reaccions dels seus compatriotes a les seves exposicions i la gran col·laboració de les biblioteques públiques per cedir els seus espais. Estan convençuts que el que han de fer per fer avançar la societat és promoure el diàleg, l’intercanvi d’informació i experiències.

Aquesta visita ens ha recordat que, als Estats Units, com a tots els països del món, no existeix un pensament únic, que a tot arreu existeix un esperit progressista i revolucionari i que malauradament en moltes ocasions els dirigents dels nostres països no ens representen realment, no podem deixar de lluitar per tant per canviar les coses, que hi ha esperança; hi ha de tot a tot arreu.

Be Sociable, Share!

Comments are closed.

TRADUEIX:

Al Twitter


Al Facebook


Canal de vídeos

Cicle debats

http://www.fundacioalternativa.cat/wp-content/uploads/2016/02/cicle-debats.jpeg
----------------------------------------------------
Postgrau Análisis económico y filosófico-político del capitalismo cotemporáneo Organitza Fundació Pere Ariaca i col·laboren: revista SinPermiso, GREECS, Fundació Pere Ardiaca, Fundación Socialismo Sin Fronteras, Fundació Nous Horitzons, Observatori DESC, Ateneu Roig i revista La Directa
Més informació aquí